Σελίδες

4 Φεβ 2013

Η φωτιά φταίει για όλα... & Πορτοκαλόπιτα

by Georgie...
Φίλες μου καλές και φίλοι ίσως, σας χαιρετώ ξανά. Πέρασε η πρώτη εβδομάδα και το άγχος μου για το οτι πρέπει να βρω ένα θέμα να μοιραστώ μαζί σας που να είναι και τόσο ενδιαφέρον ώστε να μη σας κάνει να πάτε να παίξετε καμιά πασιέντζα, μεγάλο!  Έγραφα,έσβηνα σε ένα τετράδιο παλιό μέχρι που με είδε ο Μάνος(ο σύζυγος) και κόντεψε να του έρθει εγκεφαλικό. 

-Τι κάνεις; 
-Γράφω το κείμενο της εβδομάδας. 
-Μάλιστα. Και που το γράφεις;
-Στο τετράδιο, γιατί;
-ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ! ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ; Έδωσα ενα σκασμό λεφτά για να πάρεις tablet επειδή θα γίνεις συγγραφέας και εσύ γράφεις στο τετράδιο; ( την πιάσετε την ειρωνεία έτσι;)
-το γράφω εδώ πρόχειρα και μετά θα το καθαρογράψω!
-Α καλάαααα...

Έτσι αποφάσισα να γράψω για την διαφορά στον τρόπο σκέψης μας από τους άντρες.  Μετά από λίγο άλλαξα γνώμη και είπα να γράψω για το πόσο σταθερές είμαστε εμείς οι γυναίκες στις απόψεις μας, αλλά ούτε αυτό μου άρεσε, οπότε είπα να σας πω για την αναβλητικότητα που ευτυχώς δεν έχουμε. Βαρέθηκα όμως και είπα να το γράψω αργότερα!
Και τελικά για να επανέλθω στην αρχική μου σκέψη νομίζω ότι ξέρω πότε ξεκίνησε και γιατί; Τι ποιο; Η διαφορά στο τρόπο σκέψης και λειτουργίας  Λοιπόν για να μην σας αφήσω και εσάς στην άγνοια θα σας το μαρτυρήσω  Που λέτε, όλα ξεκίνησαν όταν ανακαλύψαμε τη φωτιά. Μέχρι τότε τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Άντρας κυνηγάει, άντρας σκοτώνει, άντρας φέρνει φαί, τρώμε. Γυναίκα γεννά, γυναίκα μεγαλώνει μωρά, γυναίκα ξαναγεννά! Και έτσι κυλούσε η ζωή μέχρι τη στιγμή που μια γυναίκα, εκνευρισμένη από την αργοπορία του συντρόφου της και τις χαζές δικαιολογίες τύπου:" ξέρεις καλή μου δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα, ο βούβαλος ήταν σκληρόπετσος, τα παιδιά με παρέσυραν" πέταξε μια τσακμακόπετρα η οποία αντί να βρει τη κεφάλα του καλού της, πήγε και βρήκε μια άλλη τσακμακόπετρα και ιδού εγένετο σπίθα. Ήταν δε τόσο εντυπωσιακό το εφέ που το έκανε και το ξανάκανε τόσες φορές μέχρι που έκαψε τα δάχτυλά της. Η μυρωδιά (τσίκνα) ήταν ο,τι πιο θεσπέσιο είχαν μυρίσει τα πρωτόγονα ρουθούνια τους και έτσι γεννήθηκε το μπάρμπεκιου και φαγώθηκαν τα δάχτυλα!
Και εκεί καλοί μου αρχίζει το βάσανο. Γιατί μέχρι τότε ερχόταν το φαί στη σπηλιά και απλά το τρώγαμε με συνοπτικές διαδικασίες  Ωμό!!! Τώρα όμως; Αλλάξανε τα δεδομένα. Άντρας κυνηγάει, άντρας φέρνει φαΐ, τέλος! Γυναίκα γεννάει, γυναίκα μεγαλώνει μωρά, γυναίκα ξαναγεννάει και παράλληλα " Πω πω, τι μαγειρεύουν σήμερα; Πως να το κάνω το μαμούθ; Θα το φάνε τα σκασμένα ή να τηγανίσω και καμιά πατάτα;"
Και αυτό συνεχίζετε μέχρι τις μέρες μας. Ο άντρας σκέφτεται απλά και βλέπει τον στόχο (μαμούθ) , η γυναίκα σκέφτεται και κάνει όλα τα υπόλοιπα!

Γλυκό bonus: 
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά:
200gr γιαούρτι 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μισό ποτήρι ζάχαρη, 
μισό ποτήρι λάδι
4αυγά ,
2 βανίλιες με άρωμα πορτοκάλι,ξύσμα και λίγο χυμό πορτοκάλι
1 πακέτο φύλλο κρούστας

 Σιρόπι:
1,5 ποτήρι νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
πορτοκαλόφλουδα, κανελόξυλο

Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά και στο χυλό που έχω θρουλίζω το φύλλο κρούστας. Το μίγμα αυτό το βάζω σε ταψάκι και το ψήνω 30' περίπου στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί το κόβω και το σιροπιάζω με χλιαρό σιρόπι που έχω βράσει για 8 λεπτα. 

                                              Γλυκοφάγωτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου