Σελίδες

12 Φεβ 2013

Εύκολος σκούφος με σταυρωτή πλέξη


by Ritsa…
Καλημέρα, όλη μέρα!!! 
Πολύ όμορφα σκουφάκια είναι αυτά με την σταυρωτή πλέξη (cross stitch) και είναι πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα!!! Αποτελούνται από 3 μέρη. Βάση – Πλέξη – Τελείωμα.


Βάση= Για την βάση κάνουμε ένα δίσκο με μπ αρχίζοντας με 6αλ που κλείνουμε σε κύκλο με βγ και 8μπ μέσα στον κύκλο. Για να δείτε τις οδηγίες για τον δίσκο βάσης πατήστε ΕΔΩ. Όσο αφορά το μέγεθος, μετράμε την περίμετρο του κεφαλιού και κάνουμε ένα δίσκο με την ίδια περίμετρο. Έτσι πέφτει πιο χαλαρά και είναι πιο όμορφο. 


Πλέξη= Η πλέξη γίνεται με δπ και είναι ως εξής: 1δπ στο μεθεπόμενο πόντο και 1δπ στον προηγούμενο του. Αυτό!!! Όταν φτάσουμε στο τέλος κάθε σειράς κλείνουμε με 2βγ ανάμεσα στα δύο πρώτα πδ. Για να βγει σωστά η πλέξη πρέπει να προσέξουμε σε ποιο πόντο πατάμε πρώτα και σε ποιον μετά. ( Φαίνεται καθαρά στο βίντεο. ) Α, επίσης αντί το 1ο δπ της σειράς κάνουμε 3αλ. 
Τελείωμα= Πλέκουμε για όσες σειρες θέλουμε και μετά για τελείωμα κάνουμε όσες σειρές αγ θέλουμε!!!

Καλή επιτυχία!!! Κι ότι απορίες έχετε μη διστάσετε να με ρωτήσετε!!! :)



2 σχόλια:

  1. μια γλυκια καλημερα σασ..με λενε σπυριδουλα ..ηθελα να ρωτησω επειδη κανω μαθηματα πλεκτικης θα ηθελα να μαθω πωσ γινεται οταν ξεκινασ σκουφο μετα στο τελοσ να μαζευτει για να κολλησει γυρω γυρω στο κεφαλι ευχαριστω κ ενα μεγαλο μπραβο για την σελιδα σασ κ τουσ τροπουσ με τουσ οποιουσ μασ δειχνετε αναλυτικα τα σχεδια...να σται καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΘΕΣ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ Κ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ..ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ..ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΜΑΘΑ..ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ (ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή